Snowboard gids

Freeriden met lift-acces

Freeriden met lift-acces is off-piste snowboarden waarbij gebruik wordt gemaakt van de liften. Zo maximaliseer je je verse poeder runs en ben je altijd in het bereik van een skigebied. Neem contact op met NB85 om verschillende mogelijkheden voor freeride reizen met lift-acces te bespreken.


Splitboarden in de Alpen

Splitboarden is een vorm van snowboarden waarbij je een route omhoog ‘split’ en vervolgens een mooie helling omlaag snowboard. Een splitboard tour is een waanzinnige ervaring in de besneeuwde bergen. De juiste materialen, omstandigheden en voorbereidingen zijn essentieel voor een geslaagde tour.


Heli-boarden

NB85 heeft verschillende partners voor bijzondere heli-board mogelijkheden. Zoek jij een heli-board bestemming? Vraag dan meer info aan!


Safety trainingen

Om buiten te piste te snowboarden of skiën moet je een lawine uitrusting bij je hebben. Deze zogenoemde 3-eenheid bestaat uit een lawinepieper, sonde en schep. Daarnaast kun je natuurlijk ook denken aan een rugzak met airbag en nog meer specifieke freeride materialen. Het is belangrijk om met deze materialen te oefenen in de praktijk, in de sneeuw in de bergen.


Freeride en tour gebieden

Als snowboard gids ben ik hoofdzakelijk in de Alpen onderweg. Favoriete freeride bestemmingen zijn onder andere de Hintertuxer Gletcher, Kitzsteinhorn, Sankt Anton am Arlberg, Sölden, Ischgl en Nauders am Reschenpass. Daarnaast ben ik ook actief in de Italiaanse Dolomieten en de Vinschgau. Buiten Europa heb ik gewerkt in verschillende (ski)gebieden in Hokkaido, Japan en in de Rocky Mountains in Canada.


Zoekt uw reisorganisatie een snowboard gids voor een freeride reis, splitboard tour of heli-board trip? Neem dan contact op met mij!